6. tammikuuta 2015

Palace Pets

Palace Pets on eräänlainen Disneyn prinsessalinjan sivusarja. Palace petsit (suom. Palatsin pallerot, yök) ovat Disney-prinsessojen adoptoimia eläimiä. Sarjan eläimet eivät ole Disney-elokuvissa esiintyviä prinsessojen eläinkumppaneita (esim. Meeko, Rajah yms.) vaan ovat erikseen kehitetty nimenomaan tätä sarjaa varten. Tietääkseni PP-sarjasta ei ole tehty tv- tai web-animaatiota, mutta niille on olemassa mobiilisovellus. En kuitenkaan löytänyt applikaatiota Google Play -kaupasta, eli voi olla että sitä ei ole julkaistu Suomessa. Tässä mainoksessa näkyy vähän lisätietoa apsista.

En tiedä miten lemmikkien lukumäärä määräytyy, mutta prinsessoilla on eri määrä lemmikkejä. Yleisin lukumäärä näyttäisi olevan kolme (Lumikilla, Tuhkimolla, Ruususella, Arielilla ja Bellellä). Jasminella, Tianalla ja Mulanilla on kaksi. Pocahontas-raukalla on vain yksi lemmikki. Jättipotin sai kuitenkin Rapunzel eli Tähkäpää viidellä lemmikillään. Yleisimmät lemmikit ovat poni (kaikilla muilla paitsi Pocahontasilla), kissa ja koira, mutta sarjassa on myös erilaisia villieläimiä.
(EDIT: Ylläoleva kappale ei enää pidä paikkansa, lemmikkejä on suunniteltu lisää prinsessoille )

Lemmikkien ulkoinen habitus ja värimaailma mukailevat omistajiensa tyyliä. Kuvia ja listaa lemmikeistä voit katsoa täältä.

Palacepetsejä myydään Suomessa ainakin blindbag-figuureina, joita voi ostaa myös ei-yllärinä kahden lemmikin pakkauksissa. Lisäksi löytyy isompia versioita, joille kuuluu erilaisia leikkisettejä. Lemmikeistä on tehty myös pehmoleluja.


 

Blindbag-pussi edestä ja takaa. 
Pussissa ei tule erillistä esitettä lemmikeistä, vaan se on tuossa taka-osassa. Onneksi säilytän obsessiivisesti kaikki paperisälät :D

Omasta mielestäni blindbag-figuurit ovat kaikkein söpöimpiä. Avasin tässä joulun aikoihin Mr. Staches Collectibles -blogin Karoliinalta saamani blindbagin. Ja yllättäen sieltä saapui eniten haluamani lemmikki, eli Tuhkimon poni Bibbidi (aww toi nimikin!).


Noi värit on niin ihanat *__*

En edes tiennyt, että blindbag-figuureilla on kääntyvä pää ja häntä. Ei ihme, että nää on kaupassa kalliimpia kuin esim MLP-blindbagit. Tykkään muutenkin näiden yksityiskohtaisesta designista. Tiedän, että monet kammoksuvat näitä, koska ne on tollasia söpösiä ja niillä on asusteita ja koruja. Mutta jos ottaa huomioon, että Disney-prinsessojen ja niiden lemmikkien pääasiallinen kohderyhmä on noin 5-vuotiaat, sarja on mielestäni erittäin onnistunut. 

Muutenkin Palace Pets tuntuu olevan Disneyn vastine Hasbron huippusuosituille Littlest Pet Shopeille. Itse en pienenä ollut mikään prinsessa, mutta uskon että olisin tykännyt leikkiä näillä. 

Muutenkin mun mielestä on hauska nähdä erilaisten hahmojen lemmikkien designeja. Monster High -nukkejen lemmikit on yleensä musta vähän plääh, mutta oon nähnyt jossain listan Ever After High -hahmojen lemmikeistä. Niiden designit haluaisin nähdä! Sarjan tuntien ne ovat varmaan super-yksityiskohtaisia ja nättejä :D


Muuten, Bibbidi päääsee jossain vaiheessa pastellinväristen muovihevosten kokoelmaani (näistä lisää joskus), mutta toistaiseksi hän on hengaillut näppäimistöni päällä Yujin-merkkisen kissan kanssa. Mulla jotkut figuurit tuppaavat jumittamaan näppäimistöllä pitkäänkin. Yujin-kissakin on ollut tietokonekaverinani varmaan toista vuotta.



Vaikka palacepetsit ovatkin söpöjä, en usko että tulen hankkimaan näitä enempää.

10 kommenttia:

  1. Ehdit jo kirjuttaa Palace Petseistä ennen minua (minulla vielä draftissä postaus) :D Huomasin jo samanlaisuuksia, kuten suomenkielinen nimi ei miellytä.
    Mukava että pidit lahjasta~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai pidän, se on ihana <3 Kiitos vielä!

      Ja itseasiassa Leluluolan Snowie tais kirjottaa Palacepetseistä jo kauan ennen mua, mutta kyllä maailmaan lelupostauksia mahtuu :D

      (joo toi suomenkielinen nimi on kauhea!)

      Poista
  2. Vau, aika hyvin että sait tuolta pussista juuri haluamasi Petsin. Se onkin tosi suloinen tapaus (ja esittele ihmeessä se pastelliponikokoelma!). :3
    Olen näitä Palace Petsejä katsellut leluosastolla ja miettinyt onko ne kivoja vai tyhmiä omasta mielestäni, mutta en osaa oikein muodostaa mielipidettä. En sinänsä pistä pahakseni koristeita eläimillä ja pastellivärit on vaan hyvä, mutta näissä on jotenkin vedetty se kuorrutus ihan överiksi. En lisäksi ole oikein Disneyn Prinsessa-ihmisiä (ne leffat on jees mutta tämä prinsessa-hehkutus...) joten en tiedä nappaako nuo lemmikitkään... Tosin muistaakseni Jasminen tiikeri (nimee-en-muista) oli aika kivannäköinen isompana figuna, sen ehkä saattaisin kotiuttaa. Myös tuo Berry-pupu on aika söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nyt mun ei tarvii enää haikailla näiden eläinten perään kun mulla on jo se jonka halusinkin >:D

      No mulla on tavallaan vähän samanlainen suhtautuminen näihin. Itse oon ajatellut nää silleen et "Ihan kiva sara, mut en välttämättä oo ihan näiden sitä kohderyhmää". Disneyprinsessat yksittäin ja ne leffat on tosiaan ihan jees, mutta mullakaan ei oo ollut mitään tarvetta haalia mitään Disney Princess -linjan tavaroita itelleni. Palacepetsien designissa ei oo mun silmään mitään erityisen häiritsevää, mutta ei ne muhun myöskään silleen vetoa (paitsi Bibbidi!).

      Munkin mielestä Berry on just söpö! Ja toi Arielin hevonenkin on kiva. En tiiä mikä juttu mulla on näihin pieniin muoviheppoihin koska oikeesti en oo oikeen heppaihminen :'D

      Poista
  3. Ja toi Yujin-kissa aiheutti googlauksen ja himon Yujin-kissoja ja koiria kohtaan. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi Yujinin sarja, jossa on noita tyyliteltyjä kissoja ja koiria on huippusöpö! Itse satuin löytämään omani kirppikseltä. En ees kattonut merkkiä pohjasta ku olin silleen "Tää on niin japanilainen figu" :D<3

      Poista
  4. Oisko joku Palatsin Piiperoiset parempi? :D

    Toi Pumpkin jotenkin vetoo muhun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palatsin puppelit :DD

      Aijaa, mun mielestä toi Pumpkin näyttää siltä et sen nimi pitäis olla Ritva.

      Poista
    2. Puppelit on niin semmonen gay-lauma :DDD Voisin kyl haluta sellasen figuurisarjan. Mieti ny, semmosii homohännystelijöitä <3 :'D

      No mut... ei kai Ritvas mitään vikaa oo X'D

      Poista
    3. Aivan sairaan ihana sarja, en ymmärrä miks sitä ei oo viel lanseerattu lelukauppoihin :D

      Ei, mut hieman myös Riitan näköinen toi koira... :D

      Poista